looozik - co do okresu swiatecznego to jestem prawie pewien kiedy sie skonczy, ale ten remontowy.... to inna je bajka (ale to juz OT)
Zapraszam po swietach
Chciałem bardzo, bardzo podziękować xekon-owi , howardowi i reszcie ekipy która w sobote przyczyniła się do mojego :yay: na twarzy
Xekon jak zwykle odwalił kawał ciężkiej, męczącej, stresującej roboty Przyczyniając się tym do tego ze zmieniłem pory dnia rano spie wieczorem ruszam w trase hehe .. Zegary po modzie są naprawdę śliczne. Nie mogę się na nie napatrzeć
Jeszcze raz bardzo dziękuje !! chłopakom z Waw-y ..
Podziwiam tylko Xekona, zeby lutowac na stojaco, nie potrafie tak k Ja do takiej pracy musze siedziec.
neck99, Fotki z prac mi sie podobaja, panel z szyb byl najlatwiejszy do wymiany, a dalej ze wzgledu na zmeczenie pracownikow fotek juz nie ma :twisted:
Maicroft, spoko mozna sie przyzwyczaic - pomysl ze w mojej modowni robilem to w kucki bo na taboreciku
Ciesze sie neck99, i pozdrawiam wszystkich uczestnikow modowania.
OT: jednak poludnie jest rejonem wielkich kotrastow hehe przybywaja ludzie ktorzy maja czysciutkie auta, czysto pod maska i przybywaja "inne" auta w stanie "innym" od czystosci
djczas, czasem trzeba zrobić odśwież ale fotki sa juz wszytkie i mogą sie długo ładowac polecam klik i pokaż obrazek
BTW: jak bym wiedział ze chłopaki w wawie wymieniają filtry aż sie zrobią całe czarne to bym obciachu nie robił k Miałem ze sobą też filtr kabiny ale juz nie chciałem nic robić heeh .. bo mnie zjechali k
xekon, podałeś typy białych i niebieskich diod, proszę podaj jeszcze jakie oznaczenia mają czerwone i co stosujesz do panelu lusterek - tam są 2 diody kątowe. Może znasz ich oznaczenie??? czekam na PW
Pozdrawiam i gratuluje pomysłu, życzę dużo cierpliwości przy modowaniu wnętrza innych klubowiczów k
aciu, podalem juz wszystkie oznaczenia - chyba nie czytales doklanie katowe diody zastepuje normalnymi SMD lutowanymi "sposobem" poniewaz cena oraz dostepnosc katowych w innych kolorach byla chora, dla przypomnienia dzioda czerwona SMD produkowana przez Kingbrighta nosi oznaczenie KA 3528 SURC
[ Dodano: Pon 20 Mar, 06 21:16 ]
oczywiscie jest to jedna z kilku dostepnych diodek czerwonych w tej obudowie produkowanych przez Kingb.
xekon, dziękuje za szybką odpowiedź.
Faktycznie podałeś oznaczenia, moja wina czytałem co chciałem przeczytać.
Zadałem kilka zapytań w moim środowisku , ciekawe jakie będą ceny???
Dzięki również za podpowiedź rozwiązania problemu diod kątowych- jakie to proste. za pomysł. :wink:
neck99, Ogladajac zdjecia zauwazylem, ze Twoj wylacznik do swiatel ma diode zapalonych tylnych halogenow i ona dziala. Czy to bylo tak fabrycznie, czy w miedzyczasie cos zmieniales, bo wiem ze Xekon w tym nic nie zmienial, on tylko podmienil te diody w stanie spoczynku
Maicroft, ta ktora sie swieci u Necka to jest sygnalizacja przednich p. mgielnych. Ona jest podswietlana przez dwie diody - jak wlaczasz swiatla zmienia sie kolor ikonki. Ikonka ponizej czyli p.mgielnych tylnych jest za to podswietlana jedna dioda i nie zmienia koloru.
Grzegorz skoro jest miejsce na druga diodke w tej dolnej ikonce to trzeba bedzie cos pokombinowac w sobote moze mi sie uda tym pobawic. :diabelski_usmiech
Maicroft, no juz mnie xekon, uprzedził z odpowiedzia ale dodam ze było fabrycznie. Tylko teraz sie zastanawiam czy jak właczam jeszcze do tego przeciwmgielne tylne czy sie jakas dioda na wyłaczniku pokazuje jeszcze - bo na szafie tak. - sprawdze dam znac
neck99, Nie pokaze sie, poprostu kolor mi sie zlal, a Ty masz na czerwono i na niewyraznym zdjeciu roznica miedzy czerwonym a pomaranczowym jest mala.
Rozmawialismy dzis z Xekonem ogladajac ten wylacznik swiatel czy daloby sie go przerobic, to moze tak, ale generalnie producent mocno zadbal, zeby nie zaswiecil :twisted:
Komentarz